U bevindt zich op:Nieuws

Wil jij stoppen met roken en/of vapen?

30 september 2024

Op 1 oktober begint Stoptober weer, doe jij ook mee?

Stoptober is een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Wil jij ook stoppen met roken en/of vapen? Doe dan mee met Stoptober!

Stoppen met roken doe je niet alleen

Met de positieve aanpak, gratis ondersteuning via onder andere een app, magazine, podcast (Stopcast), stoptober.tv en een grote online community, stoppen mensen door het hele land samen. Op deze manier houden stoppers het beter en langer vol. Uit onderzoek weten we dat 70% van alle Stoptober deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. En een kwart is na een jaar nog steeds helemaal rookvrij.

Ook nu weer geven een aantal bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat model en mediapersoonlijkheid Sylvia Geersen, augurkenkoning Oos Kesbeke, hiphopartiest Bizzey, influencer Koen Pieter van Dijk en modeontwerper en influencer Lizzy van der Ligt. Het stoppen-met-roken avontuur van de ambassadeurs is te volgen op Stoptober.tv en op Facebook, Instagram en TikTok.

Doe mee! Meld je aan en download de app

De bijbehorende gratis app biedt dagelijkse steun bij jouw challenge. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2024. Kijk voor alle informatie én om je aan te melden op stoptober.nl.